Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 4 szkl
masło 30 dag
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt
śmietana 12% 2 łyżki
sól szczypta
żółtko jajek 2 szt

Jabłka

jabłka prażone 1 kg
galaretka cytrynowa 1 op
Cynamon mielony Prymat

Dodatkowo

cynamon Prymat
cukier puder
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Ze składników zrobić ciasto. Schłodzić w lodówce.
Jabłka prażone przekładamy do rondla podgrzewamy, dodajemy cynamon i galaretkę, dokładnie mieszamy.
Ciasto podzielić na 2 połowy. Jedną rozwałkować na dno blaszki,
wyłożyć jabłka, posypać troszkę cynamonem i na to zetrzeć lub poskubać drugą część
ciasta. Upiec w temp. 180 st. przez 60 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 16.11.2014 17:22
takie ciasta bardzo lubię
V_kuchareczka 16.11.2014 17:09
pyszna szarlotka
wioleczka83 16.11.2014 15:52
pychotka ciasto
Czyki 16.11.2014 15:44
Ale pyszne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak