Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
por 1 szt
masło 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt
pomidor 1 szt
ketchup łagodny 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Porada

Fasolkę podawać jako dodatek do dania z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony w krążki por i w słupki paprykę
Krok 1 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami  foto
2
Pomidor sparzyć wrzącą wodą, usunąć skórkę i nasiona, pokroić.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami  foto
3
Do papryki z porą dodać pomidora, chwilę razem poddusić.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami  foto
4
Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami  foto
5
Połączyć z podsmażonymi warzywami.
Krok 5 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami  foto
6
Następnie dodać ketchup, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny
Krok 6 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami  foto
7
Wymieszać, podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Krok 7 - Fasolka szparagowa z papryką i pomidorami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 16.11.2014 15:12
bardzo smaczne połączenie
IwonaDD 16.11.2014 14:54
piękne, zdrowe danie
Noruas 16.11.2014 13:52
fajne danie, uwielbiam takie kolorowe
R'n'G Kitchen 16.11.2014 13:22
Pyszne! Chętnie bym spróbował
Adamorek 16.11.2014 12:59
ciekawie urozmaicona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak