Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście naleśnikowym
Kroki postępowania
Pozostałą mąkę wymieszać z wodą gazowana, mlekiem, żółtkiem, przyprawą do ryb, proszkiem do pieczenia, zmiksować, ma być konsystencja gęstej śmietany,
filet z dorsza | 300 g |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | |
jajko | 1 szt |
mąka pszenna | 1,5 szklanka |
mleko | 1/2 szklanki |
sól do smaku | |
woda gazowana | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyzeczki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: