Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosól z gęsi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z gęsi
podroby z gęsi (wątroba, żołądek, serce)
szyja z gęsi
marchew 2-3 szt.
pietruszka 1 szt.
seler kawałek
por kawałek
cebula 1
natka pietruszki
seler nać
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: rosól z gęsi

Mięso obrałam ze skóry (z niej wytopiłam smalec, by się nic nie zmarnowało) i wrzuciłam je wraz z podrobami do garnka. Gdy się zagotowało ściągnęłam szumy, posoliłam i dodałam włoszczyznę oraz kilka ziaren pieprzu. Cebulę przekroiłam w pół, podsmażyłam na suchej patelni i dopiero wrzuciłam do garnka. Gotowałam do uzyskania rosołu i miękkości mięsa. Na koniec doprawiłam uniwersalną przyprawą warzywną. Ja podaję z makaronem własnej roboty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.01.2015 12:43
z gęsi jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak