Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trewal w mące kukurydzianej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tusza trewala 3 sztuki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
mąka kukurydziana 100 gram
olej do smażenia

Porada

Trewal posiada niewiele ości a w większości są duże i łatwe do wyjęcia.

Przepis i sposób przygotowania na: Trewal w mące kukurydzianej

Kroki postępowania

1
Tusze trewala odmrozić, przekroić na 3 kawałki (dzwonki) i każdy kawałek posypać przyprawą do ryb i pozostawić na kilka godzin w lodówce.
Krok 1 - Trewal w mące kukurydzianej foto
2
Każdy kawałek obtoczyć w mące kukurydzianej ze wszystkich stron.
Krok 2 - Trewal w mące kukurydzianej foto
3
Smażyć pod przykryciem kilka minut by dobrze się usmażył.
Krok 3 - Trewal w mące kukurydzianej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 12.11.2014 21:28
nie jadłam jeszcze takiej rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak