Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany kebab

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 30 dkg
wołowina 30 dkg
ketchup pikantny 6 łyżek
natka kolendry 5 gałązek
cebula 1 szt
olej do smażenia
pieprz do smaku
sól do smaku

Porada

advice">

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kebab

Mięsa dokładnie myjemy i osuszamy. Mielimy maszynką do mięsa. Obraną cebulkę drobno kroimy i rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do zmielonego mięsa razem z drobno pokrojoną kolendrą. Wyrabiamy mięso i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z przygotowanego mięsa formujemy kebaby i nabijamy na kijki. Grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak