Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w miodowo-musztardowej marynacie
W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty: olej, ketchup, miód, musztardę Czeską, sos sojowy, suszony czosnek, suszoną bazylię, słodką paprykę i sól. Dokładnie wymieszaj trzepaczką i zamarynuj w niej mięso.
Mięso przełóż do miski i wstaw do lodówki na 24 godziny.
Przygotuj sos sałatkowy z musztardy Francuskiej, oliwy z oliwek, suszonej Bazylii, soku z cytryny i soli. Dressing dokładnie wymieszaj trzepaczką. W międzyczasie przygotuj składniki na sałatkę.
Sałatę lodową pokrój na mniejsze kawałki. Z jabłek usuń gniazda nasienne, pokrój na ćwiartki, a następnie mniejsze kawałki. Ogórka pokrój w kawałki.
Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Następnie polej dressingiem i ponownie wymieszaj.
W międzyczasie grilluj kawałki karkówki oraz plastry boczku.