Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z żołądków drobiowych.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 0,5 kg
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
pomidory 2 szt
koperek
mąka pszenna 1 lyka
sól i pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
ketchup pikantny 1-2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z żołądków drobiowych.

Zoladki oczyscic ,pokroic w paski ,zalac woda,doprawic sola,pieprzem,lisciem laurowym,zielem angielskim,suszonym lubczykiem i gotowac razem z pokrojona marchewka przez ok 1-1,5 godz.Pieczarki pokroic w plastry,cebule w pol krazki,razem podsmazyc na lyzce masla.Nastepnie polaczyc z ugotowanymi zoladkami i marchewka.Odlac bulion tak by ledwo przykrywal skladniki.Dodac make wymieszana z woda,pomidory,koperek i ketchup. Gotowac ok 5-10min,doprawic do smaku.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak