Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywna zupa gulaszowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 300 gram
dynia 200 gram
ziemniaki 4
marchewki 2
cebula 2
ogórki kiszone 2-3
seler korzeniowy 1/4
olej
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
Cielęcinę kroimy w niedużą kostkę, doprawiamy słodką paryką i przesmażamy na oleju, następnie zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz.
Krok 1 - Wielowarzywna zupa gulaszowa  foto
2
Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojony w kostkę seler i marchewkę - dalej przesmażamy
Krok 2 - Wielowarzywna zupa gulaszowa  foto
3
Kiedy mięso zaczyna być miękkie dodajemy do niego przesmażone warzywa
Krok 3 - Wielowarzywna zupa gulaszowa  foto
4
oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię
Krok 4 - Wielowarzywna zupa gulaszowa  foto
5
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w plastry kwaśne ogórki. Zupę doprawiamy do smaku, podajemy na gorąco
Krok 5 - Wielowarzywna zupa gulaszowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.10.2014 22:26
Chętnie bym skosztował :)
jasiek 31.10.2014 16:33
doskonała zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak