Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo-porowa z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
brokuł 1 sztuka
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
por 1 sztuka
ryż
śmietana 3 łyżki
mąka pszenna 1 1/2 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo-porowa z ryżem

Kroki postępowania

1
Por podobnie jak inne warzywa drobno kroimy.
Krok 1 - Zupa brokułowo-porowa z ryżem foto
2
Gotujemy je w bulionie wraz z ryżem. Pod koniec gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł. Gotujemy.
Krok 2 - Zupa brokułowo-porowa z ryżem foto
3
Zupę zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką, doprawiamy do smaku. Smacznego!
Krok 3 - Zupa brokułowo-porowa z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.10.2014 17:24
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak