Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rippli

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 43 dkg
schab z kością 60 dkg
ziemniaki 5 sztuki
kapusta biała 30 dkg
marchewka 3 sztuki
seler naciowy 5 łodyki
pomidory 3 sztuki
rosół drobiowy 600 ml
ziele angielskie 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz 1 do smaku
olej 1 do smaku
białe wino 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rippli

Kroki postępowania

1
Cebule kroję w kostkę i przesmażam na oleju, dodaję czosnek sprasowany,
Krok 1 - Rippli  foto
2
dodaję pokrojony boczek i dalej przesmażam.
Krok 2 - Rippli  foto
3
Dodaję poszatkowaną kapustę, seler naciowy,
Krok 3 - Rippli  foto
4
Marchewka kroję w talarki i dodaję
Krok 4 - Rippli  foto
5
Ziemniaki obieram i kroję w cząstki i również dodaję.
Krok 5 - Rippli  foto
6
Schab kroję w plastry grube. Polecam dodać schab wędzony ja takiego nie dostałam. Całość zalewam bulionem, i dolewam wody do wysokości warzyw. Dodaję ziele angielskie, doprawiam solą , pieprzem. Gotuję po przykryciem do miękkość około 1,5 godziny. Przed podaniem odlewam wywar.
Krok 6 - Rippli  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 22.10.2014 20:33
ciekawe danie :)
Klausia 20.10.2014 19:07
nieznane mi dotąd danie
Bernadeta1 19.10.2014 09:15
pysznie, pysznie ! !
Magula 19.10.2014 08:55
mniam pysznosci
Róża1 18.10.2014 23:40
przepyszne danie :-)
Renata22 18.10.2014 22:34
nie słyszałam o takiej nazwie ;) danie brzmi smakowicie ;)
wwwiolka 18.10.2014 21:45
Bardzo fajne danie.
ada.la 18.10.2014 21:44
ciekawy ten przepis
engie23 18.10.2014 21:09
fajny pomysł :)
molanka 18.10.2014 21:03
bardzo pięknie wyszło
2milutka 18.10.2014 20:06
fajna nazwa i danie pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak