Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caprese z buraczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
mozzarella 1 szt
oliwa
słonecznik łuskany 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Caprese z buraczka

Buraczki w łupinkach gotujemy w wodzie do miękkości. Studzimy i obieramy.
Mozzarelle odsączamy i kroimy na plasterki, tak samo postępujemy
z buraczkami. Plasterki układamy na talerzu na przemian. Skrapiamy oliwą. Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy i posypujemy nasze danie. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 16.10.2014 23:35
Ciekawy przepis!
wwwiolka 16.10.2014 20:42
Bardzo fajny przepis.
Renata9 16.10.2014 20:37
bardzo smaczna przekąska
Konczi 16.10.2014 18:32
przepyszne połączenie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak