Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta do obiadu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała główka
jabłka 2 duże
olej 1/4 szkl
sok z cytryny 2-3 łyżki
ocet jabłkowy 3 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta do obiadu

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, kroimy na pół, dokładnie myjemy.
Następnie osączamy i drobno szatkujemy. Zalewamy zimną wodą i gotujemy ok 5 min. Wlewamy ocet, dodajemy trochę soli, gotujemy jeszcze kilka minut.
Następnie kapustę odcedzamy.
Jabłka obieramy i ścieramy na grubej tarce. Dodajemy do kapusty. Następnie wlewamy olej, sok z cytryny, dodajemy sól, pieprz i cukier. Wszystko razem mieszamy.
Podajemy do obiadu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 15.10.2014 09:59
Przepyszna! Do obiadku - idealna :)
Aleksandra/Olcia 12.10.2014 17:14
Bardzo lubie na cieplo taka kapuste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak