Rabarbar z kruszonką- crumble

Rabarbar z kruszonką- crumble

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • rabarbar

    80 dag
  • cukier brązowy

    3 łyżka
  • masło

    1 łyżka

kruszonka

  • mąka pszenna

    5 łyżka
  • masło

    2 łyżka
  • cukier

    1,5 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rabarbar dokładnie płuczemy, kroimy na 1-1,5 cm kawałki.

W garnku rozpuszczamy na wolny ogniu masło, dodajemy rabarbar. Zasypujemy cukrem, dokładnie mieszamy i dusimy na wolnym ogniu przez 5 minut pod przykryciem.

Umieszczamy w 4 niedużych naczynkach do zapiekania lub w 1 większym.

Niezbyt miękkie masłko kroimy na małe kawałki. Dodajemy mąkę pszenną i cukier puder. Dokładnie, ale szybko zagniatamy do chwili aż zaczną nam powstawać nieduże kuleczki. Masę wykładamy na rabarbar.

Pieczemy około 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni.

Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

asiatok

17.06.2016 21:55
pyszne i piękne naczynie do zapiekania

IZABELA29

10.10.2014 11:00
małe słodkie co nie co

Pietruszka

10.10.2014 10:26
pyszny deser

olkaaa

10.10.2014 07:50
fajny przepis

Ola1984

10.10.2014 07:19
Uwielbiam crumble z rabarbarem, ja dodaję jeszcze truskawki, dla przełamania kwaśnego smaku rabarbaru.

w mojej kuchni

10.10.2014 00:13
ale pyszności się upiekły..

Kejti

09.10.2014 22:16
Mniam,zjadłabym :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat