Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sznycelki z indyka po mediolańsku

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
1 kg
jajko
2 szt.
olej do smażenia
1/2 szkl.
pomidory bez skóry
4 szt.
oliwa
2 łyzki
ocet
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
10 dkg.
Do dekoracji:
10 dkg.
rukola
10 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: sznycelki z indyka po mediolańsku

Pierś z indyka kroimy na sznycle, solimy i rozbijamy. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na oleju. Rukole układamy na talerzach, przykrywamy pokrojonymi pomidorkami. Tuz przed podaniem skrapiamy oliwą i octem a na wierzchu kładziemy upieczone sznycle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 14.09.2013 08:16
ciekawe w smaku
mamusia1 08.03.2013 15:40
wspaniałe i smaczne
eli_555 13.10.2010 21:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak