Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowa delicja

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt jasny

jajko 5 szt
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
olej 1 łyżka

Masa

masło 2 szt
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 0,75 litra
cukier do smaku

Dodatkowo

delicje 2 szt
galaretka truskawkowa 2 szt
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowa delicja

Biszkopt jasny:
Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Masa:
Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem.
Przełożenie:
Biszkopt jasny- połowa masy- delicje- reszta masy- brzoskwinie pokrojone w kostkę-galaretki przyrządzone według przepisu na opakowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 03.10.2014 19:18
Ale by się zjadło kawałeczek;))
irenka 03.10.2014 19:06
pyszne ciacho
halina17 03.10.2014 18:43
Dobre ciasto.
Stenka 03.10.2014 15:30
smaczne ciacho
bhb8 03.10.2014 15:19
lubię takie desery :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak