Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wielowarzywna podana na liściach

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
4 szt
pietruszka
1 szt
ziemniaki
2 szt
seler
1/2 szt
por (biała część)
1/2 szt
jajko
3 szt
ogórek kiszony
2 szt
majonez
3 łyżki
natka pietruszki
1/4 pęczka
śmietana
1 łyżki
cykoria
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna podana na liściach

Warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler)na sałatkę myjemy i gotujemy na parze. Studzimy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy pokrojony por (można sparzyć), pokrojony ogórek kiszony (skórkę można zdjąć)i ugotowane pokrojone jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę i majonez ile kto lubi. Mieszamy i wykładamy na liściach cykorii. Można podać na wszystkie uroczystości a na pewno każdego skusi aby spróbować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.10.2014 12:39
dobry sposób podania
engie23 03.10.2014 08:26
świetny pomysł
Magula 03.10.2014 08:16
Podoba mi się taki sposób podania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak