SOK JABŁKOWY

SOK JABŁKOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    2 kg
  • cukier

    5-6 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka przepuścić przez sokowirówkę. Otrzymany sok przecedzić przez sito i dodać cukier i wymieszać.
Przelać sok do butelek i pasteryzować ok. 15-20 min w temperaturze 80 stopni.

Pić schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

21.05.2012 10:06
zdrowy sok

Barbara55

02.07.2011 15:07
dobry na upalne dni

kielcok1

05.06.2011 15:51
dla mnie bomba

rakow2

24.02.2011 15:53
schłodzony smakuje lepiej

Ntalia

04.12.2010 13:21
Super

Krzysztof42

23.08.2010 13:10
schłodzony na upały wymarzony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat