Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • jajka

    6 szt
  • ser żółty

    10 dag
  • marchewka

    2 szt.
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • pieczarki marynowane

    1 słoiczek
  • jabłka

    1 szt.
  • cebula biała

    1 szt
  • majonez

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie i przepłukać na sicie. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Marchewkę ugotować, obrać i pokroić w kostkę z resztą składników. Wszystkie składniki połączyć z ryżem, dokładnie wymieszać, dodać majonez i przyprawić do smaku, następnie ozdobić ćwiartkami jaj.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat