Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięso mielone po rosyjsku

5.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Danie

mięso mielone wołowo-wieprzowe
600 g
papryka czerwona
1 sztuka
papryka żółta
1 sztuka
por
1 sztuka
cebula
2 sztuki
koncentrat pomidorowy
4 łyżki
śmietana 18 proc
150 g
bulion
300 ml
Musztarda rosyjska Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
majeranek
4 gałązki
Sklep Prymat

Przyprawy

sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone po rosyjsku

Kroki postępowania

1
Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paski. Cebule kroimy w kostkę, a pora w krążki. Na oleju smażymy mięso mielone przez 10 minut.
Krok 1 - Mięso mielone po rosyjsku foto
2
Do mięsa dodajemy warzywa i smażymy razem 2 minuty. Kolejno dodajemy koncentrat, musztardę bulion i gałązki majeranku (bądź suszony) i dusimy pod przykryciem 5-10 minut, aż warzywa zmiękną, ale nie będą się rozpadać.
Krok 2 - Mięso mielone po rosyjsku foto
3
Danie doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką do smaku. Po tym czasie dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowane mięso podajemy z bagietką lub makaronem. Życzę smacznego ;)
Krok 3 - Mięso mielone po rosyjsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 29.04.2016 11:40
ciekawe danie
Pani Domu 06.08.2015 10:13
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak