Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chorizo

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
słonina 350 g
sól 20 g
Papryka ostra mielona Prymat 23 g wędzonej papryki hiszpańskiej
woda 100 ml
białe wino 100 ml
czosnek 2 ząbki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chorizo

Mięso i słoninę zmielić w maszynce o oczkach 10 mm. Do zmielonego
mięsa dodajemy zmiażdżony czosnek i pozostałe składniki. Dokładnie
wszystko wymieszać ręcznie przez około 10 minut i odstawić do
lodówki na 24 godziny. Po tym czasie nadziewamy jelita za pomocą
nadziewarki . Gotowe kiełbaski wieszamy w przewiewnym miejscu w
temperaturze 18 - 21 C, najlepiej przy oknie na 1,5 miesiąca by dojrzały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 22.09.2014 19:16
Zabieram się za przygotowanie domowego chorizo i zabrać nie mogę. Chyba jednak najwyższa pora się skusić !
Lidzia 22.09.2014 05:29
Muszę wypróbować.
Anna169Hosz 21.09.2014 21:09
Robię trochę inaczej- chętnie wypróbuję Twój przepis.
eliza135 21.09.2014 19:33
dobre bo swojskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak