Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie własnym
Do szklanki wlewamy ok. 1/4 szkl. wody dodajemy łyżkę mąki – mieszamy. Mąke z wodą dodajemy do mięsa (zagęści nam sos).
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!!!
mięso wieprzowe | ok. 40 dkg |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
Liść laurowy suszony Prymat | 1-2 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 2-3 szt |
mąka pszenna | ok. 1 łyżka |
woda | ok. 1 szkl |
olej | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: