Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe ok. 40 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 szt
mąka pszenna ok. 1 łyżka
woda ok. 1 szkl
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie własnym

Mięso kroimy w plastry, oprószamy z każdej strony solą i pieprzem. Podsmażamy na łyżce oleju.Zalewamy wodą,. dodajemy przyprawy i dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Do szklanki wlewamy ok. 1/4 szkl. wody dodajemy łyżkę mąki – mieszamy. Mąke z wodą dodajemy do mięsa (zagęści nam sos).

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak