Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z kaszą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wędzone 500 g
buraki czerwone 1 kg
grzyby suszone 20 g
smalec 40 g
cebula
mąka 20 g
kasza gryczana 2 łyżki
zakwas buraczany 200 ml
ząbki czosnku 2
koperek 2 łyżki
ziemniaki 4 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ocet 10 %
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z kaszą

Kości wędzone gotujemy razem z pokrojonymi w kostkę jarzynami ,burakami (kawałki) i grzybami ,dodajemy kwas burakowy. Po zagotowaniu wyjmujemy buraki ,grzyby i kości z mięsem.
Następnie dodajemy kaszę ,obrane mięso z kości i zagotowujemy.
Cebulę smażymy na smalcu ,dodajemy mąkę ,zalewamy odrobiną zimnej wody ,wlewamy do barszczu razem z posiekanym koperkiem i czosnkiem ,oraz majerankiem. Grzyby kroimy w paski i dodajemy do całości. Do smaku doprawiamy octem ,solą i pieprzem.
Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku.
Całość podajemy razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 19.09.2014 11:16
swietny barszcz
Habibi 18.09.2014 14:04
Ja też lubię pokombinować z zupkami i nietypowymi dodatkami - chyba wszystkie znane u nas kasze już w podobny sposób przetestowałam ;) Piękna i smakowita fotka!
marcia7 18.09.2014 12:52
ciekawy zestaw
Futka 18.09.2014 12:04
Pyszny barszczyk! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak