Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki Rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
herbatniki 100 g
wiórki kokosowe 150 g
cukier puder 0,5 szkl
jajko 1 szt
orzechy laskowe 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki Rafaello

Kroki postępowania

1
Herbatniki włożyć do blendera zmiksować.
Krok 1 - Kuleczki Rafaello foto
2
Masło przełożyć do miski utrzeć z cukrem pudrem do białości.
Krok 2 - Kuleczki Rafaello foto
3
Do utartego masła dodać wiórki kokosowe , odłożyć trochę wiórek do obtoczenia kulek i zmiksowane herbatniki.
Następnie dodać jajko, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Kuleczki Rafaello foto
4
Masę przełożyć do plastikowego pudełka, włożyć na 2 godz. do lodówki.
Krok 4 - Kuleczki Rafaello foto
5
Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. W środek każdej kulki włożyć orzech. Obtaczać kulki w wiórkach kokosowych. Gotowe kulki odstawić do lodówki na kilka godzin
Krok 5 - Kuleczki Rafaello foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak