Przepis i sposób przygotowania na: korniszony
Na dnie słoika układamy liść chrzany, kwiat kopru, kilka plasterków marchewki, ząbek czosnku, gorczycę, następnie ciasno układamy ogórki, zalewamy wodą z octem, mocno zakręcamy i stawiamy dnem do góry
ogórki |
5 kg
|
marchew |
5 sztuk
|
woda |
4 szklanki
|
ocet 10 % |
0.75 szklanki
|
cukier |
0,75 szklanki
|
sól |
2 łyżki
|
Liść laurowy suszony Prymat |
3 sztuki
|
pieprz |
10 ziarenek
|
Ziele angielskie całe Prymat |
3 kulki
|
cebula |
1-2 sztuki
|
liść chrzanu |
1 sztuka
|
kwiat kopru |
1 sztuka
|
Gorczyca biała cała Prymat |
0,5 łyżeczki
|
czosnek |
1-2 ząbki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: