Wieprzowina z ziemniakami z szybkowara

Wieprzowina z ziemniakami z szybkowara

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    30 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • olej do smażenia

  • rozmaryn

    szczypta
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • ziemniaki

    5-6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i umyć posypać trochę przypraw, sól i pieprz wymieszać w 2 łyżkach oleju i wymieszać w tym ziemniaki.. Włożyć na dno szybkowaru i podlać 1 szkl wody.. Mięso pokroić w plastry i wszystkie obsmażyć z obu stron na ostrym ogniu, Wyłożyć na ziemniaki.
Cebulę pokroić i też przyrumienić na patelni .. rozłożyć na mięsie, na wierzch ułożyć pokrojoną paprykę i chili..
Zamknąć szybkowar i parować na ogniu ok 30- 35 min
Danie nakładać na talerze i podawać z dowolną surówką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caroline1983

03.02.2011 15:26
Ładnie sie prezentuje i pewnie jeszcze lepiej smakuje

Bartolomeo

07.09.2010 10:49
nie ma to jak porządne mięso dobrze przyrządzone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat