Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
grzyby suszone 4 sztuki
cebula 1 sztuka
olej do smażenia 1 łyżka
chleb ciemny 15 dg
żurek
jajka ugotowane na twardo 2
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz

Porada

Polecam doprawic majerankiem!

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem

Grzyby myjemy, namaczamy, gotujemy, wyciagami i kroimy w paseczki. Wywar odstawiamy. Cebulke obieramy, kroimy w piorka i przesmazamy na oleju, lekko rumienimy i zalewamy woda, dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 5 minut na wolnym ogniu. Chelb kroimy w kostke, dodajemy wraz z wywarem z grzybow, grzybami, zurkiem kiszonym, zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem wrzucic do srodka jajka i jeszcze chwile pogotowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 13.02.2017 09:55
Bardzo lubię, ale jakoś mi taki dobry nigdy nie wychodzi.
erym 28.09.2014 14:38
idealny na wielkanoc!
ppaulina 28.09.2014 12:39
bardzo lubię taki :)
Granita 15.09.2014 10:23
taki żurek to skarb
Ola1young 14.09.2014 13:03
przepadam za takim żurkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak