Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
mleko kokosowe 4 łyżki
żurawina suszona 1 garść
jabłko 1 szt
cebula czerwona 1 szt
cukier 1 łyżeczka
ocet balsamiczny
sól do smaku
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno poszatkować nasolić i odstawić na pół godziny.
Krok 1 - Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym foto
2
Kapustę przełożyć do garnka, podlać wodą około 1/2 szklanki , dodać obrane i utarte na dużych oczkach jabłko, pokrojoną w kostkę cebulę,żurawinę, dusić do miękkości . Następnie dodać ocet, cukier
Krok 2 - Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym foto
3
Gdy kapusta będzie miękka a woda odparuje, dodajemy mleczko kokosowe i chwilkę dusimy.
Krok 3 - Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym foto
4
Na koniec doprawiamy do smaku podajemy na ciepło.
Krok 4 - Czerwona kapusta z żurawiną i mleczkiem kokosowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 15.09.2014 08:44
Pyszna propozycja :)
molanka 14.09.2014 11:59
ciekawe połączenie
olalalalaaleksandra 14.09.2014 11:51
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak