Mus truskawkowy

Mus truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    750 g
  • kubek kremówki

  • dżem truskawkowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyc, obrac z szypułek, kilka odłożyc, resztę rozgnieśc na niezbyt drobne kawałki. Twarożek i śmietankę ubijac aż do otrzymania lekkiego musu, stopniowo dodawac dżem i rozgniecione truskawki. Wymieszac. Mus przełożyc do pucharków, udekorowac owocami, schłodzic w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAŁGORZATA108

07.08.2010 16:15
Szkoda,że już nie ma świeżych truskawek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat