Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki bez mleka
Naleśniki bez mleka to doskonała opcja dla osób z nietolerancją laktozy lub wtedy, gdy w lodówce brak mleka, a Was właśnie naszła ochota na naleśniki! Zamiennikiem mleka w tym przepisie jest woda, ale spokojnie możecie użyć napoju roślinnego, które doda ciastu delikatnego smaku (w zależności od tego, jakiego napoju użyjecie: sojowego, kokosowego czy może migdałowego). Przygotowanie naleśników bez mleka jest równie proste i smaczne. Naleśniki bez mleka są miękkie i elastyczne, a tym samym gotowe do nadziewania różnymi farszami zarówno słodkimi jak i wytrawnymi.
Kroki postępowania
Przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia, wbij jajka i wlej wodę.
Ubijaj do uzyskania jednolitej masy bez grud. Dolej olej i raz jeszcze wszystko wymieszaj.
Wylewamy cienką warstwę na patelnię i smażymy z obydwu stron.
Możemy podawać zarówno z farszem słonym, jak i słodkim.
na zdjęciu farsz z przepisu JABŁUSZKA Z GARNUSZKA mojego autorstwa.