Pieczona czerwona papryka

Pieczona czerwona papryka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy

    1
  • papryka czerwona

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki należy przekroić na dwie części i oczyścić z nasion. Piekarnik powinien być nagrzany do temperatury 220° C. Kładziemy przekrojone papryki na blaszkę, wypukłą stroną do góry i skrapiamy oliwą. Po 20 minutach wyjmujemy papryki i jeszcze gorące obieramy ze skórki. Papryki dobrze się obierają gdy ich skórka jest delikatnie przyrumieniona bądź widać, że napuchła. Tak przygotowaną paprykę przekładamy na talerz i polewamy sosem.
Wcześniej przygotowujemy sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu. Nie musi być to sos paprykowo – ziołowy inne smakują równie dobrze z papryką. Sos powinien być schłodzony.

Papryki są świetnym dodatkiem do lekkiego obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat