Zupa jarzynowa II

Zupa jarzynowa II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion na żeberkach

    2 l
  • ziemniaczki

    5 sztuk
  • szparagówka

    2 garśći
  • makaron szpinakowy

    20 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • włoszczyzna

    1 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojoną na niewielkie kawałki szparagówkę, kiedy będzie na wpół miękka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i włoszczyznę. . Następnie zaprawimy zupę rozrobioną śmietaną i mąką. Doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowany wcześnie w osolonej wodzie makaron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

28.03.2011 12:06
faja z makaronem szpinakowym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat