tort orzechowy

tort orzechowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • olej

    4 łyżki
  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • orzechy włoskie

    1 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem na gęstą białą masę, dodając na koniec po 1 łyżce oleju. Do utartej masy dodawać porcjami mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na koniec dodać orzechy i wymieszać. Gotową masę wlać do tortownicy wcześniej wysmarowanej margaryną lub masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 30 min.

Krem:
1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów
1 szklanka orzechów mielonych
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu dodając na koniec zmielone orzechy.
Przekrojone na pół ciasto przełożyć kremem jak również posmarować tort na wierzchu i po bokach. Można boki i wierzch posypać orzechami lub polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat