Racuszki brzoskwiniowe na kisielu

Racuszki brzoskwiniowe na kisielu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kisiel brzoskwiniowy

    1 op
  • brzoskwinia

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    150 ml
  • mąka

    3 łyzka
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • sól

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Dodajemy jajko i proszek kisielowy.

Wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.

Wrzucamy pokroją w kostkę brzoskwinię i mieszamy do połączenia składników.

Smażymy niewielkie placuszki na mocno rozgrzanym oleju.

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat