zapiekanka warstwowa

zapiekanka warstwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron kolanka

    1 kilogram
  • mięso mielone wołowe

    200 gram
  • pierś z kurczka

    200 gram
  • pieczarki

    200 gram
  • olej do smażenia

  • sos boloński

    2 opakowania
  • przyprawy

    do smaku
  • ser żółty

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy,mięso mielone przyprawiamy i smażymy , filety kroimy w kostke przyprawiamy i również obsmażamy. Pieczarki myjemy ,kroimy w plastry , przyprawiamy i dusimy. Przygotowujemy sos według przepisu.Do naczynia żaroodpornego układamy 1/4 makaronu mięso mielone i zalewamy 1/4 sosu następna częsć makaronu pieczarki i sos , ponownie makaron kurczaka sos makaron i sos. całość posypujemy startym serem . zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat