Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy nadziewane kapustą pekińską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2-3
kapusta pekińska
chrzan o smaku cytrynowym Smak 1/2 łyżeczki
kwaśna śmietana 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy nadziewane kapustą pekińską

Schab pokroić na plastry, cienko rozbić.Posolić, posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać pieprzem.Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej i w roztrzepanym jajku.Smażyć na złoty kolor na oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 22.06.2015 08:14
zrazy , mniam wszyscy w rodzinie je uwielbiają
marta19 21.08.2014 15:26
uwielbiam zrazy, nie jadłam jeszcze z kapustą pekińską
berys18 19.08.2014 08:37
ciekawy pomysł
Ewelina1991 19.08.2014 08:02
bardzo apetyczne mięsko
gusia1000 19.08.2014 02:04
Pyszne dla mięsożerców.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak