Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Starkowane ogórki kiszone na zupę

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony
korzeń chrzanu
ząbek czosnku
koper świeży łodyga
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Starkowane ogórki kiszone na zupę

Kroki postępowania

1
Ogórki myjemy i tarkujemy na grubych oczkach
Krok 1 - Starkowane ogórki kiszone na zupę foto
2
Całość solimy i odstawiamy na pół godziny aż puści sok, po czym przelewamy je na sitko aby odsączyć
Krok 2 - Starkowane ogórki kiszone na zupę foto
3
Ogórki przekładamy do słoików - ile się da.
Krok 3 - Starkowane ogórki kiszone na zupę foto
4
Do każdego słoika wkładamy ząbek czosnku, kawałek łodygi kopru i 2-3 cm korzenia chrzanu
Krok 4 - Starkowane ogórki kiszone na zupę foto
5
Słoiki zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Kiedy puszczą sok wynosimy do piwnicy
Krok 5 - Starkowane ogórki kiszone na zupę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.08.2014 12:05
też robię tarte na zupę :)
Zdzisław 16.08.2014 09:04
smaczny zapas na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak