Zupa z lubczyku

Zupa z lubczyku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    3,5 szklanki
  • lubczyk

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule posiekać w kostkę i zeszklić na roztopionym maśle. Opruszyć mąką, wlać bulion i zagotować. Wywar doprawić solą i pieprzem. Lubczyk opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do gotującej się zupy i ok 5 min gotować na małym ogniu pod przykryciem. Podawać z rozłożonymi na talerzu pierożkami tortellini lub polskimi np. z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta

05.11.2013 08:30
ciekawy pomysł

Iwona51

07.12.2011 10:50
fajna

mehia

30.03.2011 19:50
pomysłowe

Natalia/tubisiek

06.08.2010 08:51
ciekawa ta zupka, nigdy takiej nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat