Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wieloowocowy z nutą earl grey

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 900 g
porzeczki czerwone 900 g
jeżyny 300 g
cukier 1 kg
herbata czarna 2 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wieloowocowy z nutą earl grey

Kroki postępowania

1
Słoiki sterylizujemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C. Owoce myjemy, porzeczki obieramy z łodyżek.
Krok 1 - Dżem wieloowocowy z nutą earl grey foto
2
Zasypujemy cukrem i odparowujemy.
Krok 2 - Dżem wieloowocowy z nutą earl grey foto
3
Herbaty zaparzamy w małej ilości wody (około 100ml), dolewamy do owoców i kontynuujemy gotowanie na bardzo małym ogniu aż kropla dżemy naniesiona na zimny talerz nie rozlewa się. Przekładamy do wysterylizowanych słoików.
Krok 3 - Dżem wieloowocowy z nutą earl grey foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 31.08.2014 16:31
same dobroci :)
mysza75 14.08.2014 18:36
jaki pyszny dżemik mniam
Natalija 14.08.2014 15:20
musi być pyszny :)
Pani Domu 14.08.2014 14:14
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak