Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto

Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 sztuka
  • filet z kurczaka

    300 g
  • mozzarella w kosteczkach

    75 g
  • jajko

    1 sztuka
  • bazyliowe pesto

    100 g
  • przyprawa do kurczaka

    do smaku
  • ser żółty

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto
Filet z kurczaka kroimy na cienkie plasterki i rozbijamy tłuczkiem. Następnie posypujemy przyprawą. Rozwijamy ciasto i układamy na nim wcześniej przygotowany filet.
Krok 2 - Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto
Na filecie wykładamy i rozsmarowujemy pesto, a następnie posypujemy mozzarellą i kładziemy plasterki żółtego sera. Ciasto francuskie nacinamy na brzegach.
Krok 3 - Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto
Nacięte końcówki ciasta układamy naprzemiennie na wierzchu i łączymy je ze sobą. Przed włożenie do pieca smarujemy ciasto rozmąconym jajkiem.
Krok 4 - Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto
Ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paula8

11.01.2016 16:34
wygląda pysznie ;)

caralajna

13.08.2014 20:15
fajnie wyszło

magdziorka6

13.08.2014 18:20
fajnie ukryte mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat