Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki ze śliwkami
Po godzinie każdą bułkę smarujemy roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka.
Pieczemy 15 minut w 210 stopniach i studzimy na kratce. Jemy po całkowitym przestudzeniu.
mąka pszenna | 300 gram |
mleko | 130 ml |
drożdże suche | 1 łyżeczka |
cukier | 50 gram |
masło | 60 gram |
ekstrakt waniliowy | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
jajko | 1 sztuka |
śliwki | 6 sztuk |
cukier | do posypania śliwek |
żółtko jajek | + odrobina mleka do posmarowania bułek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: