Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka makowo-pomarańczowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 85 g
mąka 1,5 szkl.
cukier 3/4 szkl.
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jogurt naturalny 0,5 szkl.
mak 2 łyżki
skórka pomarańczowa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka makowo-pomarańczowa

Margarynę roztopić i przestudzić. Suche składniki wymieszać w jednym naczyniu,a mokre w drugim.Mokre połączyć z suchymi składnikami i wymieszać. Ciasto przelać do formy i piec około 40-60 min. w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:27
To coś dla mnie.
Adam/ZUB3R 11.08.2014 08:52
smaczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak