Sum afrykański Eli

Sum afrykański Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sum afrykański filety

    2 sztuki
  • mleko 3,2%

    5 łyżek
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • koperek

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1/2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką,żeby powstała emulsja.Filety pokroić na kawałki.Marynatą posmarować kawałki suma i włożyć do lodówki na godzinę.Smażyć(bez panierki)na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bart

12.01.2011 23:15
super wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat