Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szynka pieczona w rękawie

5.0
(32)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki (do obłożenia szynki)
Sklep Prymat
olej
4 łyżki
ocet balsamiczny
2 łyżki
czosnek
4 ząbki
Owoc jałowca cały Prymat
4 sztuki
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona w rękawie

Te przyprawy, które mamy w kulkach miażdżymy z moździerzu i mieszamy z tymi sypkimi. Tylko liście laurowe zostawiamy osobno - obłożymy nimi później szynkę. Mieszamy wszystko z płynnymi składnikami i robimy marynatę.
Marynatą dokładnie nacieramy szynkę, obkładamy liśćmi laurowymi i chowamy na noc do lodówki. A następnego dnia przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia, zawiązujemy z obu stron i pieczemy w 200 stopniach. Godzinę na każdy kilogram szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak