Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier kryształ 1,5 szklanki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubić na sztywno z odrobina soli. Stopniowo dosypywać cukier. Wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 120*C około 1,5 godziny. Gdy chcemy aby bezy były płynne w środku to pieczemy około 50 minut w 170*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.08.2014 10:23
ładne ci wyszły,moje zawsze takie malutkie
Pani Domu 02.08.2014 15:13
bardzo ładne bezy
agnieszka214 02.08.2014 14:56
fajnie wygladaja
Adamorek 02.08.2014 13:28
Dość nietypowo wyglądają ale fajne
Anula 02.08.2014 13:24
Super! porywam jedną:)
Christopher 02.08.2014 13:19
Ciekawe kształty,ale poza tradycyjnym workiem masz jeszcze wyobraźnię.
VioletoweKucharzenie 02.08.2014 12:40
Robiłam tradycyjnym workiem z płaską końcówką. Po prostu taki kształt mi wyszedł.
Maria 70 02.08.2014 12:33
Często wypiekam bezy, ale Twoje mają oryginalne kształty, piękne.
lena57 02.08.2014 12:07
Jej aż chce się jeść oczami :)
Anna133 02.08.2014 12:02
ależ wyglądają fikuśnie, jaką końcówką ją robiłaś ?
cukiereczek 02.08.2014 11:54
nigdy nie robiłam a Twoje wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak