Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet brzoskwiniowy

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 300 g
sok z jednej cytryny
cukier 150 g
białko 1 jajka kurzego
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet brzoskwiniowy

Cukier wymieszać z wodą i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia, gdy cukier całkowicie się rozpuści wyłączyć źródło ciepła - pozostawić do ostudzenia. Brzoskwinie obrać ze skórki i zmiksować blenderem dodając stopniowo wczesniej przygotowany syrop oraz sok z cytryny, całość wstawić do zamrażalnika. Mieszać raz na jakis czas. Gdy pojwią się pierwsze kryształki lodu, ubić białko na sztywno i dodać do masy sorbetowej, dobrze wymieszac i kontynuowac mrozenie jeszcze min. 2 h;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 10.01.2015 13:25
Pysznie wygląda muszę takie zrobić :)
EmciaPichci 27.07.2014 06:14
chętnie spróbuję :)
Lidzia 21.07.2014 07:26
Robię podobnie. Uwielbiam sorbety.
Joasiek 20.07.2014 22:19
Przepyszne :)
Kejti 20.07.2014 21:34
Pyszny na upalne dni i nie tylko :-)
Beatris 20.07.2014 20:23
Wspaniale wygląda:)
Aleksandra/Olcia 20.07.2014 19:13
mniam mniam
Noruas 20.07.2014 18:13
super na ochłodę
Renata9 20.07.2014 17:33
bardzo smaczny sorbecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak