Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia
4 sztuki
filet z kurczaka
1 sztuka
ryż
4 woreczki
papryka czerwona
1 sztuka
pieczarki
0,5 kg
cebula
1 sztuka
natka pietruszki
szczypior
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
papryka mielona
Sklep Prymat
przyprawa do potraw
Sklep Prymat
przyprawa gyros

Porada

Na wierzch można polać sosem pomidorowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Ryż i pieczarki ugotować. Filet z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę bądź zmielić. Wszystko razem wymieszać dodając posiekaną natkę pietruszki i szczypior. Doprawić do smaku. Cukinie umyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół i wykroić środek. Posypać jarzynką. Następnie przygotowany farsz umieścić w połówkach cukinii. Położyć na blachę i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 19.07.2014 12:45
to są pyszne letnie smaki których brakuje zimą:-)
Jadwiga/Jaga85 18.07.2014 19:08
Bardzo lubię cukinię i dania z jej udziałem:)
IZABELA29 18.07.2014 18:00
ale to chyba zdjęcie jeszcze przed zapiekaniem ? bardzo taka cukinię lubię
gosia561 18.07.2014 17:38
uwielbiam takie nadziewane warzywa
Paolcia 18.07.2014 15:51
to jest coś dla mnie :) kocham cukinie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak