Przepis i sposób przygotowania na: Rolada bezowa z czarną porzeczką.
Kroki postępowania
Wyjąć z piekarnika, trochę odczekać i wyłożyć bezę na oprószoną cukrem pudrem ściereczkę spodem do góry. Beza nie spadnie, bo trzyma się papieru.
białko | 6 szt |
cukier puder | 30 dag |
ocet winny | 1 łyżka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
sól | |
śmietana kremówka | 500 ml |
śmietana | 2 torebki |
cukier puder | 1 łyżeczka |
czarna porzeczka | 1,5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: