Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z patelni grillowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
olej 4 łyżki
czosnek ząbki 2 ząbki
przyprawy 1 łyżka
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z patelni grillowej

Kroki postępowania

1
Łopatkę myjemy , osuszamy i kroimy na plastry.
Krok 1 - Łopatka z patelni grillowej foto
2
Przygotowujemy marynatę z łożona z : oleju, czosnku przeciśniętego przez praskę, przyprawy: czubryca czerwona oraz posiekanego koperku. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Mięso przekładamy do miski i nakładamy na niego marynatę. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Krok 2 - Łopatka z patelni grillowej foto
3
Po tym czasie mięso umieszczamy na patelni grillowej.
Krok 3 - Łopatka z patelni grillowej foto
4
Mięso smażymy z 2 stron - odwracając go kilkukrotnie podczas grillowania.
Krok 4 - Łopatka z patelni grillowej foto
5
Grillowana łopatkę podajemy z ryżem oraz ulubioną sałatką. Smacznego:)
Krok 5 - Łopatka z patelni grillowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak