Budyń warzywny

Budyń warzywny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa ugotowana

    0,5 kg
  • masło do formy

  • sól

  • jajka

    3 szt
  • mleko

    1/2 szt
  • bułka czerstwa

    40 g
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie. Cebulę zrumienić na części tłuszczu. Bułkę namoczyć w mleku odcisnąć. Żółtka utrzeć z masłem, z białek ubić pianę. Fasolkę połączyć z cebulą i bułką, zemleć w maszynce. Masę połączyć z żółtkami, wymieszać, doprawić do smaku. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, dokładnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Do formy nałożyć masę i gotować w parze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.11.2015 23:13
Coś innego.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat